Tarina
MAALAUSLIIKE PINNALLE OY:N VAIHEET

Yrittäjä

Kuka on kaiken takana

  • Arttu Karisto
  • 24-vuotias
  • 2 lapsen isä
  • 5 kesää maalarina 
  • 1 vuosi yrittäjänä

2019

Kipinä yrittäjyyteen

Toiminimiyrittäjäksi

Määräaikainen työsopimukseni vanhassa työpaikassani päättyi vuoden 2018 loppuun, jolloin tuli hyvä mahdollisuus laittaa alulle pitkään haaveena ollut yritystoiminta. Perustin toiminimen tammikuussa 2019 ja lähdin jakamaan itse suunniteltuja ja kotitulostimella tulostettuja esitteitä lähiseutujen omakotiasujille. 

Jo tammikuun aikana tuli niin paljon puheluita ja viestejä potentiaalisilta asiakkailta, että jopa hieman kauhistuin. Alkuperäinen suunnitelmani oli maalata neljästä viiteen taloa kesän aikana. Tarkoituksena oli ainoastaan työllistää itseni kesäksi. Helmikuun ensimmäisellä viikolla kesän kalenteri oli täynnä ja useita sovittuja asiakaskäyntejä tekemättä, joten aloin harkita osakeyhtiön perustamista. 

Osakeyhtiö - tavoitteet uusiksi

Perustin Maalausliike Pinnalle Oy:n maaliskuussa. Osakeyhtiöön siirtyminen ja toimintasuunnitelman laajentuminen tarkoittivat huomattavasti tarkempia suunnitelmia, menojen ja tulojen tarkempaa laskemista, rekrytointia, logon suunnittelua, kirjanpitäjän hommaamista ja aivan todella paljon kaikkea muuta. 

Halusin alusta asti luoda brändin, jonka paikalliset - ja miksei myöhemmin suurempikin yleisö - tunnistaisivat.  Työvaatteiden ja yrityksen visuaalisen ilmeen suunnitteleminen oli mukavaa ja oma tuntuma sekä saatu palaute lopputuloksesta on ollut positiivista. Logo ja suunnittelu ovat allekirjoitteneen käsialaa ja kotisivujen yläpalkin teemassa käytetyn maalauksen on maalannut poikani ollessaan 2-vuotias. Brändäyksestä ja markkinoinnista tulen tulevaisuudessa kirjoittamaan pidemmästi.


Tarina on vasta alussa!

Arttu Karisto